

نقش سازمانهای مردم نهاد در حفاظت و پشتیبانی از قواعد زیست محیطی در حقوق ایران
نويسنده:
دسته: محیط زیست
بازدید: 1 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 2760 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 308
دانلود پایان نامه نقش سازمانهای مردم نهاد در حفاظت و پشتیبانی از قواعد زیست محیطی در حقوق ایران
قیمت فایل فقط 165,000 تومان
دانلود پایان نامه کارشناسی ارشد رشته محیط زیست
نقش سازمانهای مردم نهاد در حفاظت و پشتیبانی از قواعد زیست محیطی در حقوق ایران
*قابل استفاده برای رشته حقوق و حقوق محیط زیست
* آپدیت سوم نیز بصورت رایگان ضمیمه شد!
1.شیوه نامه جلب مشارکتهای مردمی در حفاظت از محیط زیست 63 صفحه
2.نقش و مشارکت سازمان های مردم نهاد در توسعه حقوق محیط زیست 18 صفحه
3.بررسی قوانین و مقررات سازمان های مردم نهاد حامی محیط زیست در ایران 18 صفحه
چکیده:
سازمان های غیردولتی زیست محیطی ایران در دو دهه ی اخیر، فعالانه در جهت حمایت و ارتقاء بخشیدن به هنجارهای زیست محیطی، در تلاشند. عشق آنان به طبیعت ومحیط زیست، آن ها رابه سوی اهداف بلندشان هدایت مینماید. آنان نه به خاطرمادیات و منافع شخصی و یا موقعیت اجتماعی، بلکه فقط بخاطر حفظ محیط زیست و جلوگیری از نابودی آن تلاش میکنند. هرچند تلاش آن ها دربعضی موارد، گاهاً ضعیف و یا کم اثر بوده است. اما در نوع خود کم نظیر میباشد. زیرا در تمامی دنیا و از جمله کشورمان تنها چیزی که مورد توجه مردم نیست و آن را جاودانه و ابدی میدانند. آب، خاک، درخت، جنگل، هوا و غیره است.
مردم هنوز به خطرات جدی که در کمین محیط زیست کشورمان میباشد، پی نبردهاند و به نقشی که میتوانند در حمایت ازمحیط زیست ایفاء نمایند، آگاه نیستند. سازمان های غیردولتی زیست محیطی نقش بزرگی، در جهت آموزش، اطلاع رسانی، جلب مشارکت مردم وتوسعه روستایی دارند . آن ها با تشکیل شبکههای زیست محیطی می توانند، حرف خود را به مسئولین دولتی و ارگان های تصمیمگیری بهتر منعکس نمایند. لیکن در زمینه ی شکل گیری واجرای قوانین ومقرات هنوز در ابتدای راه هستند. همچنین در تلاشند در صحنه ی بینالمللی برای حفظ وحمایت ازمحیط زیست ایران گام بردارند. اگر چه در عرصه بینالمللی هنوز بسیار ضعیف و ناتوانند. اما تلاش آن ها در پیشبرد هدفشان قابل تحسین است. نقش موجودی که این سازمان ها در ایران ایفاء مینمایند. در قالب ابعاد مختلف قابل بررسی است. برای پیبردن به نقش موجود این سازمان ها به بررسی مبانی وحقوق حاکم برشکلگیری و ثبت آن ها و همچنین به شناخت رابطه ی آن ها با دولت نیازمندیم. هدفمان در این قسمت، پس از شناسایی مبانی وحقوق حاکم بر تشکیل و ثبت آن ها، شناخت نقشهایی است که آن ها در حال حاضر در جهت اهداف زیست محیطی خود ایفاء مینمایند. و برای درک بهتر مطلب، به ارتباط آن ها با دولت نیز در فصل جداگانه خواهیم پرداخت .
از طریق تشكل ها و سازمان های مردم نهاد، مشاركت در جامعه نهادینه می شود. نبود قوانینی كه تشكل های مردمی را جایگاه حقوقی بخشد، در عمل حقوق فردی افراد جامعه را محدود می سازد. پذیرش مشاركت های مردمی، نیازمند قانونمند كردن آن است. بر همین اساس اخذ مجوز تاسیس، ثبت، چگونگی فعالیت، تامین نیازهای مالی از داخل و خارج، امتیازات مالیاتی و سایر امور سازمان های غیر دولتی باید در چهارچوب قوانین مشخص و صریح انجام شود. تا زمانی که خلاء قانونی در این خصوص وجود داشته باشد. نمیتوان به رشد و گسترش این قبیل تشکل ها خوشبین بود. قانون باید این مطلب را به رسمیت بشناسد که افراد، فارغ از دخالت دولت بتوانند به منظور اتخاذ اقدام جمعی، حول محور منافع مشترک، برداشت های همگونی که در باب مصلحت عامه دارند را با یکدیگر پیوند نمایند.
کلمات کلیدی: